Spoed? Bel direct 06-46 05 38 13

Traagwerkend afvoersysteem?

Bel ons voor een rioolinspectie.

Snel en effectief!

Loodgieterproblemen.nl is een begrip wanneer het gaat om loodgieters-, riolerings- en onderhoudswerk in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

U kunt bellen voor:

Loodgieterswerk
Rioleringswerk
Ontstoppingen
Verhelpen van lekkages
Gas-Water-Centrale Verwarming
Installatie van sanitair
Dakreparatie
Schoorsteen vegen
Onderhoudswerk

Spoed?

Bel ons nu en we zijn binnen no-time ter plaatse! Bel direct: 06-46 05 38 13

Inspectie rioleringen & waterleidingen

Voor het inspecteren van rioleringen en waterleidingen beschikt Loodgieterproblemen.nl over de modernste apparatuur. Waar vroeger de hele straat opengebroken diende te worden is het nu slechts een kwestie van eenvoudigweg een klein cameraatje door de buis voeren voor een rioolinspectie om te zien waar de verstopping of eventuele breuk zich bevindt. Na deze inspectie is het voor A&R loodgieters zeer eenvoudig om de klus te klaren.

U kunt bij ons terecht voor ontstoppingen, lek- en geurdetectie van sanitair en rioleringen. Ook voor het onderhoud van uw toe- en afvoerleidingen, reinigen van regenwaterputten en het ontkalken van afvoerleidingen. Completer kan haast niet!

Alle werken worden voor u op een verzorgde manier uitgevoerd met behulp van moderne apparatuur, onder andere camera-inspectie. Contacteer ons alvast voor een afspraak of doe beroep op onze sneldienst voor dringende problemen.

Loodgieterproblemen.nl biedt u een totaaloplossing voor al uw leidingen en rioleringen: opgespoord, ontstopt en hersteld!

Meer informatie over wortelgroei in riolen en rioolinspectie.

Rioolpijp met de gevolgen van wortelgroet

Zie hier de verschillende stadia van wortelgroei in een rioolpijp


Boomwortels die rioolbuizen binnen groeien kunnen een kostbare onderhoudsbeurt tot gevolg hebben. Wortels van bomen die het riool ingroeien kunnen leiden tot ondergelopen kelders en beschadigde rioolbuizen of het risico dat uw toilet verstopt. Huiseigenaren moeten zich bewust zijn van de locatie van hun rioleringsleidingen en vermijden beter het planten van bepaalde soorten bomen en hagen in de buurt het rioolstelsel. De vervangingswaarde van een riool als gevolg van schade door boomwortels kan voor een forse rekening zorgen.

Mogelijke problemen:

Hoe wortels groeien in rioolbuizen?

Wortels hebben zuurstof nodig om te groeien. Ze groeien niet in leidingen die zijn gevuld met water of waar hoge grondwaterstand omstandigheden heersen. Wortels gedijen in de warme, vochtige, voedselrijke atmosfeer boven het wateroppervlak binnen sanitaire riolen.

De stroom van warm water in de rioolpijp zorgt ervoor dat waterdamp ontsnapt aan de koude grond rond de buis. De leidende punt van boomwortels kan minieme verschillen detecteren in vocht en nutriënten en hebben de neiging om te groeien in de richting waar deze te vinden zijn.

Na het bereiken van een scheur in de buis, zullen boomwortels doordringen in de opening en voedingsstoffen en vocht in de pijp te bereiken. Dit fenomeen zet zich voort in de winter, ook al lijken  de bomen te slapend.

 Welke problemen kunnen wortels veroorzaken? Raak hierdoor mijn toilet verstopt?

Eenmaal in de pijp, zullen de wortels blijven groeien, en kunnen ze de pijp volledig vullen met een haarwortel massa op elk punt van binnenkomst. De wortel massa in de buis raakt besmet met vet, toiletpapier en ander vuil.

De huiseigenaar zal eerste last krijgen van een traag werkend afvoersysteem, hoort borrelende geluiden bij de toiletpotten en ziet van natte plekken rond de afvoer van de wasmachine. Een volledige verstopping kan optreden als er geen corrigerende maatregelen worden genomen om de wortels te verwijderen. Uiteindelijk raakt uw toilet verstopt.

Als de wortels blijven doorgroeien oefenen ze grote druk uit op de scheur, waar ze de pijp binnen drongen. Door de kracht van die wortelgroei breekt de buis en waardoor deze instort. De beschadigde leidingen zullen dan mogelijk worden gerepareerd of vervangen.

Wat moet ik doen als ik denk dat ik wortels in mijn riool heb?

De beste methode om wortels uit het riool te verwijderen is eerst te bepalen waar de wortelgroei zich bevind en vervolgens met  hogedrukreiniging de wortels te verwijderen. Dit helpt bij het vrijmaken van blokkades in geval van nood, hierna zal de beschadigde rioolbuis vervangen moeten worden. Het is altijd beter om regelmatig onderhoud aan uw riool te laten uitvoeren ter voorkoming van mogelijke problemen.

Bel ons voor het maken van een rioolinspectie.