Spoed? Bel direct 06-46 05 38 13

Verstoppingen voorkomen...

... is beter dan genezen.

Snel en effectief!

Loodgieterproblemen.nl is een begrip wanneer het gaat om loodgieters-, riolerings- en onderhoudswerk in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

U kunt bellen voor:

Loodgieterswerk
Rioleringswerk
Ontstoppingen
Verhelpen van lekkages
Gas-Water-Centrale Verwarming
Installatie van sanitair
Dakreparatie
Schoorsteen vegen
Onderhoudswerk

Spoed?

Bel ons nu en we zijn binnen no-time ter plaatse! Bel direct: 06-46 05 38 13

 

Afvoer verstopt, hoe kan ik dat voorkomen?

Voorkomen is beter. Veel van de problemen die we tegenkomen hadden op een eenvoudige wijze voorkomen kunnen worden.

Hieronder treft tips aan die kunnen helpen verstoppingen van afvoer of riolering te voorkomen.

Binnen afvoerbuizen:

-Uw toilet, wastafel douche of gootsteen is geen vuilnisbak. Gooi geen resten van uw maaltijd, een verf klus, frituurvet, motorolie of andere zaken door uw gootsteen of toilet. Deze producten kleven aan de wand van uw afvoeren en zorgen voor verstopte afvoer of een verstopping van uw riolering met alle gevolgen van dien.

-Gebruik voldoende water bij het doorspoelen van uw toilet en gebruik niet overmatig veel toiletpapier.

-Toiletdoekjes, hygiënedoekjes, vochtigheids doekjes, producten die slecht verteren en ook zorgen voor verstoppingen. Spoel deze producten niet door maar gooi ze in een afvalemmer.

– Let bij het gebruik van wc verfrissers op. Als ze loslaten kunnen ze in de zwanenhals van het toilet vast komen te zitten of erger nog, verderop in het riool. U kunt dan zeker zijn van een forse verstopping!

– Onder de keukenafvoer, bad afvoer en wastafelafvoer zit een sifon. Door deze geregeld los te draaien en door te spoelen kun u verstoppingen voorkomen. Eventueel kunt u ook een gootsteenontstopper gebruiken.

-Chemische ontstoppingsmiddelen, gebruik ze niet. Deze producten lijken de verstopping in eerste instantie te verhelpen maar doordat ze ook de silicone afdichtingen aantasten zorgen ze vaak voor meer problemen dan dat ze oplossen. Mocht u toch gebruiken volg dan nauwkeurig de aanwijzingen op die op de verpakking staan. Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen en een veiligheidsbril. Zorg voor voldoende ventilatie van de ruimte waarin u werkt en zorg dat u de dampen niet inademt. Weest u zich e rook van bewust dat deze middelen niet echt een prijs verdienen op het gebied van milieu. Ze doden de bacteriën in de rioolzuivering die het afvalwater moeten zuiveren.

-Wasmachine- en vaatwasmachineafvoeren zijn extra gevoelig voor verstoppingen. Het gebruik van (af)wasmiddel zorgt voor het aankoeken van zeepresten in de afvoer. Dit wordt veroorzaak doordat het water sneller wegstroomt dan de schuim- en zeepresten waardoor deze aan de wand kunnen aankoeken. Regelmatig met veel en heet water naspoelen kan helpen dit te voorkomen.

-Hemelwaterafvoeren

Een dakgoot vol met (blad) afval zorgt ervoor deze in de hemelwaterafvoer (regenpijp) terecht kunnen komen. Laat hiervoor bladvangers in uw hemelwaterafvoer (Hwa) plaatsen en zorg dat de goten en de platte daken regelmatig worden schoongemaakt. Mocht u in de gelegenheid zijn, laat dan T-stukken plaatsen in de afvoeren met een schroefdeksel zodat bij een eventueel probleem de leiding gemakkelijker is te ontstoppen en/of door te spuiten.

Wat te doen bij verstoppingen?

hier

We hopen dat deze tips u kunnen helpen problemen te voorkomen. Mocht u toch een probleem hebben, bel ons en we komen het oplossen.