Spoed? Bel direct 06-46 05 38 13

Onze zinkwerken variëren van zinken

gote, daken, afvoeren tot en met vergaarbakken.

Snel en effectief!

Loodgieterproblemen.nl is een begrip wanneer het gaat om loodgieters-, riolerings- en onderhoudswerk in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

U kunt bellen voor:

Loodgieterswerk
Rioleringswerk
Ontstoppingen
Verhelpen van lekkages
Gas-Water-Centrale Verwarming
Installatie van sanitair
Dakreparatie
Schoorsteen vegen
Onderhoudswerk

Spoed?

Bel ons nu en we zijn binnen no-time ter plaatse! Bel direct: 06-46 05 38 13

Zinkwerken

Loodgieterproblemen.nl verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Onze zinkwerken variëren van zinken goten, daken, afvoeren tot en met vergaarbakken.

Zink word veel gebruikt voor hemelwaterafvoeren, dakgoten of als dakbedekking (plat dak of roevendak). Door jarenlange invloed van het weer kan het gebeuren dar er ergens een lek onstaat. Dakgoten zijn functioneel maar ze bepalen ook voor een belangrijk deel de uitstraling van een huis of gebouw. Wij monteren niet alleen standaard mast- en dakgoten maar ook op maat gemaakte goten. Heeft u een probleem met het zinkwerk van uw woning bel dan gerust. We komen langs, sporen de lekkage op en zorgen dat het er weer jaren tegen kan.

Zink is een duurzaam bouwmateriaal, vanwege de extreem lange levensduur van zinken hemelwater- afvoersystemen en dak- en gevelbekledingen. Daarnaast wordt oud zink volledig gerecycled zonder kwaliteitsverlies of verlies van intrinsieke eigenschappen.

Zinkwerken vereist vakmanschap. Wij hebben die vakmanschap in huis. Dus als u zeker van uw zaak wilt zijn, dan kunt u op ons bouwen.

Als u problemen heeft met het zinkwerk op of aan uw woning bel ons dan gerust. We komen bij u langs en kijken ter plaatse wat we voor u kunnen doen.

 

De geschiedenis van zinkwerken.

Lang voor de ontdekking van zink als metaalerts werd het al gebruikt in de zinkkoper legering messing en als zinkzout voor medische toepassing. Er zijn messing objecten bekend die stammen uit de tijd van de Babyloniërs en Assyriërs (3000 jaar v. Chr.) en uit Palestina (1400 tot 1000 jaar v. Chr.).

Zink werd voor het eerst rond 500 v. Chr. aan koper toegevoegd. dit was te herleiden uit de vondst van een sierraad op het eiland Rhodos. Alhoewel zink dus werd toegevoegd aan koper om messing te maken, duurde het nog vele eeuwen voordat het als metaal bekend werd. De term ‘zink’ werd voor het eerst gebruikt in de 17e eeuw.

Omdat zink in de natuur alleen in verbindingen voorkomt, werd het voor het eerst bekend als zinkcarbonaat, een zinkzout. Zink was zeer geschikt in legeringen met andere metalen en werd daarom veel gebruikt in munten. Zinkerts is sinds de bronstijd bekend, maar het duurde nog erg lang voordat zink werd geïdentificeerd als een element, dus als een zuivere, enkelvoudige stof. Zink werd tot aan het eind van de 18e eeuw veelal geïmporteerd uit India en gold als erg duur.
Vroege productie in India en China

Rond het jaar 1200 na Christus werd metallisch zink in India geproduceerd. Het proces stond omschreven als de productie van een nieuw tin-achtig metaal. Hierbij werd de zinkerts in een gesloten kroes op een houtskoolvuur verhit. Er ontstond zinkdamp, dat in een condensatievat gekoeld. Zo ontstond het metallisch zink.

De uit Venetië stammende Marco Polo (1254-1324) vermeldde de productie van zinkoxide in Perzië. De Perzen maakten gebruik van een oplossing van zinksulfaat (ZnSO4 · 7H2O) voor de behandeling van oogontsteking. Zinksulfaat (ZnSO4) wordt ook tegenwoordig gebruikt in de geneeskunde als Adstringens en antisepticum.

In 1374 werd zink ontdekt door de Hindoes als een nieuw metaal, het achtste op dat moment. Er was toen nog een beperkte productie en bijbehorende handel.

In West Europa werd vanaf het begin van de 19e eeuw gewalst zink vaker toegepast en werden steeds meer dakbedekkingen en goten van zink gemaakt. De sterkte, goede verwerkbaarheid, lage gewicht, soldeerbaarheid en lange levensduur maakten het een populair. In historische binnensteden, zoals Parijs, Wenen en Den Haag, is zink als dakbedekking niet meer weg te denken.

 

bron: Rheinzink